Micro-omvormers van Enphase, wat zijn dat?

Zoals je wellicht al weet, zijn omvormers onmisbaar voor een goed functionerend zonnepanelensysteem. Omvormers zetten namelijk gelijkstroom om naar wisselstroom. En die wisselstroom is bruikbaar in je huis voor bijvoorbeeld je huishoudelijke apparaten. Maar wat zijn micro-omvormers van Enphase?

De naam zegt het eigenlijk al: dit zijn kleine omvormers die onder ieder zonnepaneel gemonteerd worden. Hierdoor is dit systeem vanzelfsprekend wel wat prijziger dan een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van één string-omvormer. Het duurste onderdeel van een zonnepanelensysteem is namelijk altijd de omvormer. Je begrijpt dus wel dat meer omvormers zorgen voor hogere kosten. De micro-omvormers van Enphase zijn per stuk goedkoper dan de traditionele string-omvormers. Echter, heb je meerdere micro-omvormers nodig, achter elk paneel een. Daardoor zijn de kosten van de micro-omvormers van Enphase relatief gezien hoger. Toch verdienen deze extra kosten zich vaak snel terug door het hogere rendement dat je er mee behaalt. Dit is één van de meerdere pluspunten van Enphase. Onderaan deze pagina vind je alle pluspunten van het super geavanceerde en moderne Enphase-systeem.

Voordelen van het Enphase Systeem

  • Geen hoge spanning op je dak

  • Brandveilig

  • Eventuele storingen zijn altijd direct terug te vinden in de Enlighten-app.

  • Eenvoudig uitbreiden

  • Geen omvormer in je woning

Wilt u meer informatie over het Enphase systeem? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u dan graag voorzien van meer informatie.