Veelgestelde vragen

Wij kunnen op alle type daken zonnepanelen plaatsen. Soms zijn er wel wat aanpassingen nodig. We voeren daarom liever eerst een schouw uit om er zeker van te zijn dat uw dak geschikt is. Hiervoor komen wij graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wilt u direct een gesprek inplannen voor meer informatie? Laat dan uw emailadres achter voor een adviesgesprek en we nemen snel contact met u op.

Zonnepanelen plaatsen is een goede investering met een hoog rendement. Zeker als er gekeken wordt naar de percentage van bijvoorbeeld een spaarrekening. Hoelang het duurt voordat u de zonnepanelen terugverdiend heeft is geheel afhankelijk van het aantal geplaatste panelen en het rendement die deze panelen kunnen behalen. Gemiddeld verdient u de zonnepanelen binnen 4 tot 7 jaar terug. Wilt u een analyse en rendementsberekening van uw woning? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan?

U kunt van een aantal energieregelingen gebruikmaken als deze op u van toepassing zijn. Zo kunt u de BTW terugvragen van de aangekochte zonnepanelen en de installatie. Tevens is er een gunstige leenregeling. Meer informatie is terug te vinden op energiebespaarlening. Ook is er de salderingsregeling. Door deze regelgeving krijgt u voor uw teruggeleverde stroom aan het net een afgesproken bedrag per kWh terug van uw energieleverancier. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Salderen is het terugleveren van stroom aan het energienet en hier een vergoeding voor ontvangen die gelijk is aan de prijs die u betaalt voor uw afgenomen stroom van uw energieleverancier. Wilt u meer weten over salderen lees dan eens onze artikel: Wat is salderen?

Een (power) optimizer zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor optimalisatie. Dit houdt in dat de efficiëntie van de zonnepanelen wordt bevorderd als er een optimizer tussen geplaatst wordt. Zonnepanelen zonder optimizer zijn als een ketting met elkaar verbonden. En zoals het spreekwoord luidt; ‘de ketting is even sterk als de zwakste schakel’. Dit houd in dat het rendement van uw installatie zonder optimizers daalt als er één zonnepaneel minder goed werkt. Dit kan door bijvoorbeeld vuil en/of schaduwplekken. De optimizer zorgt ervoor dat elke zonnepaneel individueel werkt en dat de panelen niet afhankelijk zijn van elkaars rendement en/of specifieke lichtinval. Wilt u meer weten over de werking van een optimizer? Lees dan ons artikel: Hoe werkt een optimizer en heb ik deze nodig?

Het plaatsen van zonnepanelen is een vakbekwame en secure klus. Hoelang we nodig hebben voor een installatie is uiteraard afhankelijk van een aantal aspecten zoals het type dak, de onder-constructie, welke zonnepanelen en de grootte of het aantal. Installaties van woonhuizen en kleinverbruikers zullen in de meeste gevallen binnen en dag geplaatst zijn. Zijn het grotere installaties dan kan het wel eens meerdere dagen duren. Wilt u weten wat bij u van toepassing is? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij zullen alles uitgebreid analyseren en u voorzien van alle benodigde informatie. Meer weten over het plaatsen van zonnepanelen? Lees dan hier verder!

Zonnepanelen wekken stroom/energie op als ze lichtinval hebben. Zonnepanelen hebben dus niet de warmte van de zon nodig maar wel de lichtstralen. Zolang er voldoende licht is werken zonnepanelen optimaal. Zonnepanelen werken in koud weer beter dan in warm weer omdat te warme panelen rendement verliezen. Er kan dus gerust geconcludeerd worden dat een zonnige winterdag een uitstekende dag voor zonnepanelen is. Uiteraard wekken zonnepanelen in de zomer meer energie op omdat de dagen langer duren en de dagen vaak mooier en minder bewolkt zijn. Toch leveren zonnepanelen voldoende energie op zolang ze lichtinval hebben. Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan eens dit artikel door: Hoe werken zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn zo geproduceerd dat deze bijna onderhoudsvrij zijn. Eigenlijk moet ervoor gezorgd worden dat de panelen nooit belemmerd worden om licht op te nemen. Vuil en objecten moeten dus altijd verwijderd worden van de panelen. Om vuil tegen te gaan kunt u de panelen ‘coaten’. Zo hecht vuil zich minder snel aan de panelen en waait en spoelt het vuil er makkelijker vanaf. Helaas kunnen er zich wel eens storingen voor doen. Gelukkig zijn wij er dan om deze op te lossen. Wilt u meer weten over onderhoud of onze onderhoudscontracten neem dan gerust contact met ons op!